Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle sportsponsoring, waarbij bedrijven hun merknaam hebben gekoppeld aan sportteams, atleten en evenementen. In deze blog bespreken we enkele van de meest succesvolle voorbeelden van sportsponsoring en wat bedrijven daarvan kunnen leren om hun eigen strategieën te verbeteren.

Voorbeeld 1: Nike en Michael Jordan

Een van de meest succesvolle voorbeelden van sportsponsoring is Nike’s samenwerking met Michael Jordan. In de jaren ’80 en ’90 heeft Nike de “Air Jordan” -schoenenlijn gelanceerd, die zich richtte op de basketbalcarrière van Michael Jordan. Deze samenwerking bleek een enorme hit te zijn en heeft Nike’s reputatie als leider in de sportindustrie versterkt. Bedrijven kunnen van dit voorbeeld leren dat het koppelen van hun merknaam aan een beroemde en invloedrijke persoon kan leiden tot een verhoogde merkbekendheid en -loyaliteit.

Voorbeeld 2: Red Bull en extreme sporten

Red Bull heeft zichzelf gepositioneerd als een merk dat is gericht op extreme sporten. Het bedrijf sponsort diverse extreme sporten en evenementen, waaronder snowboarden, BMX, surfen en meer. Red Bull heeft ook een aantal van de meest memorabele extreme sportenstunts gesponsord, zoals Felix Baumgartner’s beroemde sprong van de rand van de ruimte. Door zich te richten op extreme sporten, heeft Red Bull zijn merknaam geassocieerd met opwinding en avontuur, wat heeft geleid tot een sterke merkidentiteit en -herkenning. Bedrijven kunnen van dit voorbeeld leren dat het sponsoren van evenementen en sporten die passen bij hun merkidentiteit kan leiden tot een verbeterde merkherkenning en -loyaliteit.

Voorbeeld 3: Mastercard en de Champions League

Mastercard is sinds 1994 de officiële sponsor van de UEFA Champions League. Het bedrijf heeft deze sponsoring gebruikt om zich te positioneren als een leider in de financiële wereld en heeft zijn merknaam verbonden aan een van de meest prestigieuze voetbalcompetities ter wereld. Mastercard heeft ook verschillende campagnes gelanceerd die gericht zijn op voetbalfans en hun loyaliteit aan het merk vergroten. Bedrijven kunnen van dit voorbeeld leren dat het sponsoren van evenementen en competities die relevant zijn voor hun doelgroep, kan leiden tot verbeterde merkherkenning en -loyaliteit.

Conclusie:

Sportsponsoring kan een effectieve marketingstrategie zijn voor bedrijven om hun merk te promoten en hun doelgroep te bereiken. Door te kijken naar succesvolle voorbeelden van sportsponsoring, kunnen bedrijven leren hoe ze hun eigen strategieën kunnen verbeteren en hun merkidentiteit en -herkenning kunnen verbeteren.

+31 6 43558828
info@matchenfit.nl
Sint Annastraat 198C
Unit 11B
6525 GX Nijmegen
KVK: 72075465
BTW-id: NL002312209B87
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
matchenfit.nl © 2021