Met enige regelmaat organiseert Match en Fit een sponsorevenement. Om dit in goede banen te leiden geven we 6 tips waardoor jij ook een succesvol sponsorevent kan organiseren.

  1. Bepaal het doel van het evenement: Wat wil je bereiken met het evenement? Wil je sponsorgeld ophalen, wil je mensen informeren, enthousiasmeren of iets anders?
  2. Identificeer je doelgroep: Wie wil je uitnodigen voor het evenement? Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit huidige sponsors, potentiële sponsors, gemeenteraadsleden of andere geïnteresseerden.
  3. Zoek naar geschikte sponsors: Zoek naar bedrijven of organisaties die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het steunen van het evenement. Huidige sponsoren kunnen wellicht voorzien in het aanbieden van een locatie. Zorg dat je een duidelijke propositie hebt voor hen, zodat zij zien hoe ze zich met jouw evenement kunnen verbinden.
  4. Plan het evenement: Bepaal de datum, tijd, locatie en activiteiten van het evenement. Zorg dat het evenement aantrekkelijk is voor je doelgroep en dat het past bij de propositie die je aan de sponsors hebt aangeboden.
  5. Promoot het evenement: Zorg dat je het evenement onder de aandacht brengt van je doelgroep en sponsors. Dit kan bijvoorbeeld door middel van sociale media, e-mails of flyers. Bepaal hoeveel en op welke momenten je communiceert met de doelgroep.
  6. Zorg voor follow-up: Na afloop van het evenement is het belangrijk om te communiceren met de sponsors en deelnemers. Dank hen voor hun deelname en geef ze een update over hoeveel geld er is opgehaald of hoeveel mensen er aanwezig waren.
Met deze tips zorg jij voor een succesvol sponsorevenement. Heb je hulp nodig bij het organiseren van een sponsorevenement, neem gerust contact met ons op.

+31 6 43558828
info@matchenfit.nl
Sint Annastraat 198C
Unit 11B
6525 GX Nijmegen
KVK: 72075465
BTW-id: NL002312209B87
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
matchenfit.nl © 2021