Een iets andere blog dan jullie gewend zijn. In dit interview leren jullie Max en Danique van Match en Fit beter kennen.

Samen impact maken in de sportwereld

Max en Danique werken allebei sinds juli 2021 bij Match en Fit. De goede begeleiding van Vincent heeft ervoor gezorgd dat beide medewerkers nu al zo goed als zelfstandig projecten uitvoeren. En dat met ontzettend veel enthousiasme! Ze vertellen graag hoe ze bij Match en Fit terechtkwamen.

Een goede Match en Fit

Max wist dat hij iets met sport wilde gaan doen, maar dan wel met een commerciële insteek. Hij moest alleen een manier vinden hoe hij deze twee dingen kon combineren. En toen was daar de vacature van Match en Fit: hij was meteen geïnteresseerd. “Ik las mezelf erin terug, ik dacht: dit is het! Ik wilde altijd al impact maken in de sport. Het liefst zo veel mogelijk: echt all the way gaan.” Max mocht op gesprek komen en voelde meteen een wederzijdse klik. “Wat Vincent zocht en hoe ik daaraan kon bijdragen was kort gezegd een goede Match en Fit.”

Ook Danique werd meteen enthousiast van de vacature die ze op LinkedIn voorbij zag komen. Ze rondde in 2020 haar opleiding Sportmarketing af aan het Saxion in Deventer en was op zoek naar een toffe uitdaging. “Ik wist dat ik iets met sportsponsoring wilde gaan doen. Dit was mijn kans!”

Het was natuurlijk wel even wennen. “Ik had gesolliciteerd, maar eenmaal in de praktijk wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Ik kende alle theorie wel, maar zie dat dan ook maar eens uit te voeren. Vincent heeft me hier heel goed in begeleid. Hij nam me met alles mee en hielp altijd als iets niet lukte.” Blijven leren en ervaring opdoen: Danique is een echte doorzetter en zet alles op alles om haar doelen te behalen. “Ik krijg energie van iedere dag iets nieuws leren.”

Topsport

Danique kent de wereld van topsport: tot haar zestiende handbalde ze in het Nederlandse team. “Op 15-/16-jarige leeftijd heb ik een paar maanden alleen in Denemarken gewoond. Vanuit een trainingsstage in Nederland werd ik samen met een aantal andere meiden geselecteerd door een Deense handbaltrainer om mee te trainen in Denemarken. Ik was de enige die daar uiteindelijk bleef.”

Ze weet dus als geen ander hoe hard werken topsport is. “Je hele leven draait om die sport. Je geeft alles op om dat te kunnen doen. Ik moest naar een andere school en ben daardoor veel vrienden en vriendinnen kwijtgeraakt.” De passie voor sporten is er altijd gebleven, maar Danique wilde, net als Max, die passie het liefst uitvoeren vanuit een commerciële kant.

Hoewel Max geen topsporter is geweest, heeft hij wel zijn hele leven gesport. Fitness, korfbal, handbal en zelfs honkbal is hem niet vreemd. Maar net zoals vele andere fanatieke sporters heeft ook Max te maken gehad met blessureleed. “Topsport betekent voor mij vallen en opstaan. Het vergt mentale kracht om weer over blessures heen te komen.”

Samen succes behalen

Beide werknemers hebben dus passie voor sport. Maar hoe halen ze ook energie uit hun werk? Max vertelt: “Ik haal veel energie uit het feit dat ik met allerlei sportpartijen in contact ben waar ik passie voor heb. Ik ben bijvoorbeeld altijd al enorm fan geweest van honkbal. Toen ik een keer een gesprek had met iemand van de honkbalbond, merkte ik gelijk dat we dezelfde liefde voor honkbal hadden. Dan geniet ik echt en dat is waar ik het voor doe. De combinatie van werk en passie is zo speciaal.”

Jong, informeel en gezellig: dat zijn de drie woorden waarmee Danique en Max Match en Fit omschrijven. “De manier waarop je als leidinggevende met je medewerkers omgaat heeft een grote impact op de werksfeer. En dat doet Vincent goed! Hij behandelt je echt als mens en niet als medewerker. Ook communiceert hij helder wat hij van je verwacht, maar ook wat hij niet verwacht,” aldus Max.

In een informele en jonge omgeving komen ze als team samen tot de mooiste resultaten. Zo heeft Danique onlangs haar eerste evenement van A tot Z geregeld. “Ik was verantwoordelijk voor de benadering van de organisatie tot aan de uitvoering. Dat was best wel spannend, ik zat thuis een paar avonden vol twijfels. Ik vroeg me continu af of ik wel écht alles had geregeld. Maar zodra alles lukt, voelt het extra cool dat ik dat helemaal alleen heb gedaan.”

Toekomstbeeld

Hoewel ze nog maar net bij Match en Fit werken, zien Max en Danique de toekomst van het bedrijf al helemaal voor zich. “Ik zou het zelf wel heel gaaf vinden als we over een aantal jaar een stuk groter zijn. Met heel veel grote projecten. En waar dan ook weer nieuwe mensen voor moeten worden aangenomen omdat we zo groot worden,” aldus Danique.

Max vult aan: “Als we dan over een tijdje meer opdrachtgevers gaan hebben, wil ik ook wel samen met Danique uit onze rol groeien. Meegroeien met het bedrijf. Zodat er weer nieuwe mensen komen die wij kunnen adviseren en aansturen.”

 

 

+31 6 43558828
info@matchenfit.nl
Sint Annastraat 198C
Unit 11B
6525 GX Nijmegen
KVK: 72075465
BTW-id: NL002312209B87
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
matchenfit.nl © 2021